Despre Tefal Clipso Minut Duo și cum am devenit tester Buzzstore

0
211

Despre gătit nu prea v-am povestit pe blog. De fapt, cred că nu am scris nimic despre acest lucru. Consider gătitul un rău necesar și îmi place mult mai mult să mă uit la emisiunile despre gătit decât să pun în practică. Dar cu trei copii nu prea pot evita gătitul. Amestec mereu rețetele copilăriei cu rețete noi, pe care le experimentez și am un lung șir de rețete pe care le fac o singură dată, sursa de inspirație a acestora fiind, invariabil, internetul. Încă depind de mama mea, pe care o sun constant să îmi spună cum se fac rețetele, căci atunci când locuiam în aceeași casă ea gătea și eu… citeam, bineînțeles.

Mai multe persoane din lista mea testează diferite produse pentru Buzzstore și astfel am devenit curioasă să încerc. Mai încercasem acum câțiva ani, înainte să am blogul și pagină, dar nu am fost acceptată, căci nu prea aveam cu cine să împărtășesc opiniile despre produse. Însă acum am fost acceptată imediat și din campaniile disponibile am ales Tefal. M-am înscris în campanie, neștiind care dintre cele șapte produse le voi primi. Când am văzut că am fost selectată pentru oala sub presiune Tefal Clipso Duo m-am bucurat cu adevărat, căci am dedus că îmi va reduce timpul petrecut gătind. Am semnat un contract și produsul a venit imediat prin curier, fără să mă coste nimic.

Ceea ce am apreciat a fost că cei de la Buzzstore și Tefal mi-au lăsat mult timp la dispoziție să testez produsul. M-au încurajat în vreo 2-3 rânduri să testez liniștită produsul și abia apoi să încep să scriu despre produs. În plus, nu ți se spune ce să spui în recenzii, trebuie doar să fie sincere, bazate pe experiența ta. Ceea ce am și făcut. Am și poze care să demonstreze acest lucru!

Prima rețetă pe care am încercat-o este una care mie și soțului ne place foarte mult. Atunci când o mâncăm la alții, căci mie nu mi-a ieșit niciodată bună. Mâncare de fasole uscată. Nu îmi place să o gătesc, căci trebuie pusă la înmuiat de cu o seară înainte și eu am oroare de orice mâncare rămasă la temperatura camerei peste noapte. Apoi trebuie fiartă în multe, multe ape, timp îndelungat. Dar de data aceasta am profitat că am primit oala. Am pus 500 g de fasole uscată, pe care doar am ales-o și am spălat-o, am completat cu apă până la

Am pus capacul, am setat la fierbere sub presiune și am închis oala foarte ușor, cu o simplă aplecare a mânerului, care revine în poziție orizontală. Am mai avut o oală sub presiune, dar era cu skepsis, trebuia pus capacul doar într-o anumită poziție, îl roteai până se aliniau planetele și cu o forță titanică presurizai oala. Nu este absolut deloc cazul la această oală, trebuie doar asezat capacul și apoi mânerul aplecat la orizontală.

Oala ajunge foarte repede la temperatura de fierbere. Inițial am pus-o la puterea maximă a plitei, iar după ce a început să șuiere am scăzut temperatura la treapta 4. Cam acesta este zgomotul făcut de oală, nu este puternic.

După 20 de minute am luat oala de pe foc, deoarece doream să schimb apa și să adaug morcovi și țelină.

Pentru a depresuriza foarte repede oala, am asezat-o în chiuvetă, sub un jet de apă rece și imediat supapa s-a deschis și am știut că pot deschide oala în siguranță. Am schimbat apa, am adăugat morcovii și țelina și am mai pus totul la fiert 20 de minute. (Se poate lăsa și 15 minute, dar așa îmi place mie să fiu sigură).


Separat am făcut (la indicațiile unei alte prietene) ceapă călită cu roșii cubulețe în suc propriu, un fel de sos, pe care l-am adăugat la sfârșit peste fasole. Am lăsat să mai fiarbă puțin, de data aceasta fără să acopăr. În aproximativ o oră, cu tot cu spălat, depresurizat, făcut sos, absolut tot, am obținut o mâncare de fasole, fără să fie nevoie să pun fasolea peste noapte la înmuiat, fără să adaug bicarbonat de sodiu sau alte trucuri care să facă fasolea să fioarbă mai repede. Singurul ajutor a fost oala sub presiune Tefal Calipso Minut Duo.

Am servit mâncarea lângă un orez basmati simplu (în țara soțului mei se mănâncă așa fasolea, căci devine mai sățioasă și fasolea echilibrează indicele glicemic mare al orezului alb) și niște pastramă de oaie prăjită, pentru cei cărora le lipsea ceva afumat la fasole.

Rețeta a fost un succes, eu am fost fericită că am gătit rapid un fel complet de mâncare. Pe pagina mea de facebook, Cititor Necunoscut, am postat acum ceva timp și cum am pregătit orezul, care se face mult, mult mai repede, dintr-o singură fierbere.

Cam aceasta a fost experiența mea de până acum cu Buzzstore, spre ca recenziile mele să placă și să particip și la alte campanii.

Leave a Reply