Black Friday si cartile

6
1273

După cum știm cu toții, în România promoțiile de Black Friday nu sunt limitate la o vineri anume, iar promoțiile nu sunt neapărat promoții, din păcate. Astfel nu ne mai mirăm când vedem Black Friday de martie, de august, de orice ocazie. Black Friday a devenit, în fapt, sinonim cu orice promoție făcută de un magazin sau site.

În mod tradițional, Black Friday se organizează în Statele Unite în ultima vineri a lunii noiembrie. Anul acesta în România majoritatea vor da startul promoțiilor pe data de 17 noiembrie, cu o săptămână mai devreme decât în Statele Unite. Dar după cum ne-am obișnuit, ne putem aștepta ca acest Black Friday să se prelungească și în weekendul următor, până ce magazinele se vor apropia de targetul de vânzări pe care și l-au propus.

Cărțile nu aveau cum să nu urmeze trendul reducerilor de Black Friday. Chiar sunt curioasă cu ce oferte vor veni librăriile și editurile pentru această ocazie, unele dintre ele și-au anunțat deja participarea. Vor scoate la promoție aceleași cărți pe care le au oricum la reducere? Vor avea reduceri semnificative?

Voi continua să editez această postare pe măsură ce vor apărea informații importante. Iată ce s-a anunțat deocamdată:

Libris.ro

90% dintre produsele de pe Libris.ro vor intra în campania de Black Friday. Cele mai importante categorii:

– carti in limba engleza

– jocuri

– carti in limba romana

Black Friday la Libris.ro va fi pe 17 noiembrie, 24 de ore, cu startul la miezul noptii.

Carturesti.ro

Black Friday vine anul acesta cu reduceri cuprinse intre 20% si 70% la toate produsele in stoc de pe carturesti.ro . Perioada de valabilitate a campaniei este de 24 de ore, pe ziua de 17 noiembrie, cu posibilitatea de extindere pe 18 si 19 noiembrie.

– carte cu pana la -50% aici

– carte straina cu pana la -70% aici

– papetarie cu pana la -70% aici

 

Elefant.ro

Elefantul a furat startul și a făcut un fel de Black Friday deja, când a denumit campania pregătiri de Black Friday. Va da startul la Black Friday de astăzi după-amiaza, iar reducerile se anunță a fi mari.

Nemira

Nemira pregătește Black Friday cu sute de titluri la reduceri de până la 80%! În ofertă sunt incluse super-titluri cu reduceri de 20-25% precum Bacalaureat, Wild cards, O istorie intima a omenirii, Bun-venit în univers. Seriile și pachetele de cărți au reduceri între 35 și 50% și printre ele se numără seria Outlander, Urzeala Tronurilor, Cei 100 sau seriile Stephen King și Sven Hassel. Și pentru copii sunt surprize, pachete de poveste cu 35% reducere.

 

Cartepedia.ro

Cartepedia a revenit cu detalii despre Black Friday: „Știm că de #BlackFriday cititorii vor mai multe cărți decât permite mărimea bibliotecii, așa că vrem să îi ajutăm să devoreze cât mai multe titluri! În perioada 17-19 noiembrie, la Cartepedia, cititorii se vor bucura de cărți cu reducere între 35% și 55%!”

Deocamdată doar atât am reușit să aflu despre promoții, dar voi reveni cu noi informații utile. Ca de obicei, site-urile mari au anunțat din timp promoțiile, celelalte preferă să mai aștepte. Oricum mai sunt cel putin 8 zile până atunci, mai avem timp să ne pregătim.

6 COMMENTS

Leave a Reply