Ce si cum voi citi in 2018?

11
2149

Ultimele luni ale lui 2017 mi-au adus o mulțime de cărți bune și lecturi savuroase. Bine, curierul mi le-a adus, pe majoritatea, ca să fiu sinceră. De obicei, fiecare dintre ele este o fereastră către noi titluri pe care mi le-aș dori. Dacă mi-a plăcut autorul, cu siguranță vreau să îi citesc și celelalte titluri, ori dacă mi-a plăcut genul, voi căuta și altele sau primesc recomandări în acest sens. Astfel, lista de lectură niciodată nu se scurtează, indiferent câte titluri am tăiat de pe ea. Cum anul acesta mă pregătesc pentru un examen, cel puțin primele 7 luni vreau să le dedic învățării.

Astfel că mi-am propus pentru anul 2018 să citesc o carte pe săptămână, despre care scriu obligatoriu pe blog, indiferent cât de mult sau de puțin mi-a plăcut. Am făcut un borcan în care am pus bilețele cu toate cărțile pe care le am deja acasă și pe care mi-aș dori să le citesc. Lunea trag un bilețel și toată săptămâna voi citi acea carte și voi scrie despre ea pe blog. Dacă până duminică reușesc să postez pe blog, voi pune în borcan și suma de bani pe care am dat-o pe carte, care vor constitui fond de investiții în cărți pe 2019. Astfel, pe Goodreads mi-am propus 52 de cărți pe acest an.

Ce cărți voi citi? Păi în acest moment mai am vreo 30 de cărți tentante pe care le-am cumpărat de când am deschis blogul, autori români și străini, cam în proporții egale. Numele lor se află deja în borcan. Evident, voi continua să cumpăr acele cărți care mi se par interesante pe baza recomandărilor pe care le găsesc pe alte bloguri sau pagini de facebook. Și nu o să îmi refuz plăcerea ca din când în când să merg pur și simplu în librărie și să cumpăr cărți despre care nu știu nimic, dar mă atrag titlul și coperta. Aștept cu nerăbdare noile lansări de carte ale autorilor mei preferați, ce se anunță în 2018 și cred că Bookfest, primul târg mare ce urmează anul acesta va aduce câteva titluri noi.

Cărțile audio nu vor intra în sistemul acesta de o carte pe săptămână, căci întotdeauna le ascult în momente în care nu aș putea să citesc o altă carte sau aș putea să învăț, deci nu va trebui să împartă timpul. Deocamdată ascult The Breakdown, de B A Paris, cea care a scris În spatele ușilor închise.

Vă doresc un an minunat, plin de lecturi și experiențe inedite!

11 COMMENTS

  1. Bun plan de lectura! As vrea sa ma împac și eu cu cărțile audio, dar nu reușesc nicicum. Oricum voi insista 🙂

Leave a Reply